logo opcedo blauw

bellene mailroute

telefoon button

OPCEDO berichtgeving omtrent COVID-19

TCVT dispensatie

De maatregelen rondom COVID-19 heeft ook gevolgen voor de TCVT (bij)scholing.
Er is een tijdelijk besluit m.b.t. de Verplichte TCVT Bijscholing. De standaard regel voor de bijscholing machinist/hijsbegeleider is:

• zijn 1e dag binnen 36 mnd. volbrengen,
• zijn 2e dag tussen de 37ste en 60 mnd. volbrengen.

Tijdelijke aangepaste regel

Door het sluiten van trainingen voor de bijscholing (uitspraak RIVM d.d. 23-3-2020 en vervolg op 31-03-2020 tot 30 juni) kunnen machinisten in sommige gevallen niet aan de eis van bijscholing voldoen.

TCVT/TCVT RA heeft hieromtrent als volgt besloten

Machinisten die zich hebben aangemeld voor een training Verplichte TCVT Bijscholing tussen 15-3-2020 en 1-6-2020, krijgen max. 75 dagen respijt m.b.t. het tijdig volbrengen van hun bijscholing, d.w.z.:

• 1e dag: 36 mnd. à 38,5 mnd.
• 2e dag: Tussen 36ste (39ste) en 62,5 mnd.

Bij de verlenging moeten deze machinisten middels een schrijven van de erkende trainer wel kunnen aantonen dat zij zich tijdig hadden aangemeld voor een training.
Vraag het formulier aan via . Check de website van TCVT/TCVT RA voor actuele informatie.

VCA & SOG examens tot 1-6-2021 stopgezet

De SSVV (eigenaar van het VCA en SOG-stelsel) en VCA Infra hebben bekend gemaakt, dat alle VCA en SOG examens per direct stilgelegd zijn. Dit besluit is genomen op basis van de door de regering gemelde aanscherping van de regels.
Vooralsnog zijn geen VCA en SOG examens mogelijk tot 1 juni 2020. SSVV verwijst nog naar de eerder aangekondigde dispensatie voor diploma's en certificaten uit het Centraal Diploma Register
Dit uitstel geldt voor alle erkende examencentra van Nederland. Zodra wij meer informatie ontvangen, zullen we u informeren. Kijk hiervoor regelmatig op de site van Koninklijke PBNA

NIBHV maakt een tijdelijke uitzondering op het certificeringsreglement

NIBHV past de volgende coulanceregeling toe:
"cursisten van wie de certificering binnen nu 17 maart 2020 en drie maanden verloopt krijgen de mogelijkheid de cursus uit te stellen tot uiterlijk 1 oktober 2020."
NIBHV volgt de ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet en mochten actualiteiten daartoe aanleiding geven, dan bekijken we deze regeling opnieuw. Kijk hiervoor regelmatig op de site van het NIBHV.

CBR

In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april 2020 alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald.
check de website van CBR voor actuele informatie.

IBKI

IBKI heeft alle examens geannuleerd om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 28 april 2020. Wanneer de ontwikkelingen daartoe aanleiding geven, passen we onze maatregelen daarop aan. Check regelmatig onze website

Vragen

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer:
0516-577276 of via e-mail